Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szkl
cukier 2 szkl
jajko 4 szt
mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
marchewka obrana 5 szt
cynamon 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Zmiksować jajka, cukier, olej.
Następnie wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do marchewki dodać cynamon, wymieszać.
Do pierwszej masy powoli dodawać zmieszaną mąkę, a na końcu marchewkę, wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem blachę, piec 1 godzinę w 180 stopniach.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 09.11.2011 19:43
pyszne
ilka_86 21.07.2011 08:26
nie jadłam takiego
pawel007 08.11.2010 10:47
super,
pawel007 08.11.2010 10:47
super,
pawel007 08.11.2010 10:47
super,
pawel007 08.11.2010 10:46
super,
pawel007 08.11.2010 10:46
super,
Koper 06.11.2010 07:33
Robię podobne, no własnie muszę w końcu zrobić casto marchewkowe, smakuje podobnie jak piernik, a piernik do herbatki w jesienny wieczór jest idealny:)
matii6 20.10.2010 19:04
lubię to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak