Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne Nóżki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 2 sztuki
marchew 3 sztuki
sól do smaku
groszek zielony 1 puszka
koperek do smaku
czosnek 1 ząbek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne Nóżki

Nogi myjemy i wstawiamy do garnka.
Gotujemy dłuższy czas około godziny i doprawiamy (solą,pieprzem) a także wkrajmy marchew i czosnek oraz dodajemy pietruszkę i koperek jak ktoś niema może być tylko pietruszka albo tylko koperek.

Gdy galareta się nam ugotuje.
Obieramy nogi i wrzucamy do naszego płynu.
dodajemy do miseczek czy plastikowych pojemniczkow :
(groszek,pokrojoną i ugotowana 1 marchewkę w kosteczkę lub talarki,jajko )
To wszystko zalewamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzine.
Lecz lepsze jest na następny dzień smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak