Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zur

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: zur

Białą kiełbasę zalać gorącym wywarem z mięsa i warzyw, dodać cebulę opaloną nad palnikiem lub na patelni bez tłuszczu, liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotować 30-40 min.
Wyjąć cebulę, wlać zakwas i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 min.
Kiełbasę wyjąć, przecedzić całą zupę, aby była klarowna, dodać chrzan, rozgnieciony czosnek, śmietanę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kiełbasę pokrajać w plasterki i dodać do żurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.08.2011 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak