Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem, czosnkiem i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 2 szklanki
jogurt naturalny 300 ml
oliwa 8 łyżek
sól
szpinak mrożony 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
jajko 3 szt
śmietana 18 proc 1 opakowanie
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem, czosnkiem i fetą

Mieszamy w misce mąkę jogurt oliwę i doprawiamy solą. W ranku dusimy rozmrożony szpinak z czosnkiem i śmietaną. Odstawiamy do ostygnięcia. Formę natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto smarujemy 1 żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Do masy szpinakowej dodajemy pokrojoną fetę i jajka. Nakładamy farsz na ciasto. pod koniec pieczenia posypujemy tartę startym serem. Pieczemy po nałożeniu farszu kolejne 25-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.06.2012 01:59
dobre
magdalena63 20.06.2011 14:12
ciekawy przepis
Baska Kaska 11.05.2011 15:58
coś co lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak