Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w galarecie z jajkiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dag
groszek konserwowy 0,5 puszki
wywar warzywny 1 litr
sól, pieprz
cukier 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
papryka czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w galarecie z jajkiem i groszkiem

żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze doprawić solą pieprzem i cukrem odstawić w chłodne miejsce szynkę pokroić w plastry groszek odcedzić jajka obrać i pokroić w plasterki szynkę ułożyć na głębokim półmisku udekorować plasterkami jajek groszkiem oraz pokrojoną w paseczki paprykę przygotowane składniki zalać tężejącą galaretą i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak