Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
cebula biała 1 duża
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane

na patelnie wlewamy oej (ok poł szklanki) i smazymy na nim pokrojona w kostke cebulke, po 5-7 minutach wyjmujemy ją i na rozgrzany tłuszcz wkładamy ziemniaki obrane i pokrojone w cienkie talarki, zasolone na 20 minut. pieczemy jak frytki ok 10 minut, wyłaczamy gaz dodajemy cebulke i ok 2 łyżki przyprawy do ziemniakow. Zawijamy szczelnie w folie aluminiową i wkladamy na 10 minut do piekarnika, po tym czasie, odcinamy górną częsc foli i przypiekamy ziemniaki w piekarniku przez jeszcze 10-15 minut. Podajemy gorące do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 10.04.2012 11:42
często takie robię kiedy mam na obiad np kurczaka, razem się w piekarniku pieką
Ewelina38 21.11.2011 09:36
uwielbiam takie ziemniaczki :)
jolajka 06.07.2011 09:35
najprostsze jest najlepsze
Magdalena/26Mooi 12.11.2010 06:34
śmiesznie to wygląda;)
Mati13 18.10.2010 14:54
bardzo apetyczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak