Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki - pizzerki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 1 szt
mleko 2% 1 szklanka
olej do smażenia
sól
cukier
pieczarki 4-5 szt
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki - pizzerki

Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.09.2011 09:24
ups, nie dodałam drożdży w składnikach. Wystarczy pół kostki drożdży
Koper 13.09.2011 23:18
wygląda bardzo zachęcająco, ale właśnie ile drożdży na te 4 szklanki mąki trzeba dać?
artur7 26.05.2011 14:47
pycha
kochanyptysiu 26.05.2011 09:09
a jakie drozdze suszone czy swieze i ile?
jogobella23 31.03.2011 08:51
pycha
jolaxa1 19.01.2011 23:19
pycha
polly66 12.01.2011 21:59
smacznie sie zapowiada
Sarenka 08.11.2010 21:21
Corcia i ja, uwielbiamy takie domowe wypieki, szczegolnie na cieplo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak