Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
zółtka jajek 2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cukinia 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
olej
biały ser 1/2 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Opłukaną i osuszoną pierś z indyka rozciąć na płat, po czym lekko go rozbić. Oprószyć mięso z obu stron solą, pieprzem i papryką. Następnie wstawić mięso do lodówki na około 30 minut. Do białego sera dodać 2 żółtka oraz kukurydzę. Całość doprawić i wymieszać. Marchewkę i cukinię pokroić w długie, dość cienkie słupki. Masę serową rozsmarować równomiernie na mięsie, po czym ułożyć na niej słupki marchewki i cukinii. Starannie zwinąć roladę. Przygotowane mięso obwinąć nicią bawełnianą, skropić olejem. Piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę i 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 15.11.2011 17:33
pycha
Motorek 01.09.2011 10:19
smaczna
Iwona51
Iwona51 01.07.2011 00:07
pycha
tomek18 29.03.2011 22:00
super
Goya 13.01.2011 23:40
fajny
RenataZ-et 11.12.2010 11:34
Smaczny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak