Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowy bigos jarzynowy-oliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 4 sztuki
cebule 4 sztuki
olej 3 łyżki
papryka czerwona 3 sztuki
pomidor 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
czarne oliwki słoik mały
pietruszki natka
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy bigos jarzynowy-oliwkowy

cebulę obrać pokroić w krążki i zeszklić cukinię opłukać i pokroić w plasterki paprykę pokroić w paski sparzone pomidory opłukać i obrać ze skórki pokroić w kostkę czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do rondla z cebulą włożyć pokrojone warzywa bez oliwek doprawić solą pieprzem i wegetą dusić ok 5 minut pod przykryciem włożyć osączone oliwki i dusić kolejne 5 minut posypać natką papryki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak