Zrazy zawijane z grzybowym farszem

Zrazy zawijane z grzybowym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pól kilo wołowiny

  • pół kilo grzybów leśnych

  • dwie cebule

  • pół szklanki tartej bułki

  • rozmaryn

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wołowinę zrazową kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, posypujemy pieprzem i rozmarynem. Grzyby dusimy z cebulą, miksujemy i dodajemy tartą bułke. Solimy i pieprzymy do smaku. Ostudzonym farszem grzybowym smarujemy mięso i zwijamy w roladki. Smażymy najpierw złączeniem do dołu, wtedy się nie rozpadną. Gdy zbrązowieją z obu stron, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości. Możemy do sosu dodac kilka suszonych grzybków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

23.02.2016 14:41
smakowicie przyrządzone zrazy

AnielskaSlodycz

05.02.2014 20:21
super super

ben-ka

01.11.2013 22:43
przepyszne są.

romanrafal

14.02.2013 18:05
pycha

pacpaw

11.03.2012 11:33
super

Wacław

15.11.2011 16:05
b.dobre !

Izabela/bella81

24.09.2011 08:20
śliczne, apetyczne, kuszące...

Marek6

15.09.2011 21:13
super

misia53

09.09.2011 22:54
swietne zraziki ,tylko grzybków w tym roku mało...

ben-ka

09.09.2011 22:30
hm.....a dlaczego ja takich nie robię? muszę to nadrobić,czas do lasu się wybrać:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat