Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszkowo-kukurydziany placek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mak 2 łyżki
kukurydza w puszce 2 łyżki
groszek konserwowy 2 łyżki
papryka czerwona kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: groszkowo-kukurydziany placek

małą tortownicę posmarować olejem zielony groszek i kukurydzę osączyć paprykę drobno pokroić wymieszać przygotowane warzywa rozłożyć je równą warstwą na dnie tortownicy zmiksować jajka z mąką doprawić solą i pieprzem masą zalać warzywa wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec aż się zrumieni podawać na gorąco z pikantnym sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak