Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z ryżem i białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
oliwa 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżki
ryż 20 dag
masło 15 dag
jajko 3 sztuki
sól
biały ser 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z ryżem i białym serem

mąka 6 łyżek letniej wody octu szczyptą soli wyrobić gładkie dość twarde ciasto podzielić na dwie nierówne części posmarować oliwą i odstawić na ok 40 minut w ciepłe miejsce ugotować ryż w dużej ilości wody i odcedzić jeszcze gorący wymieszać z 10 dag masła ostudzić wbić trzy jajka dodać rozkruszony biały ser i szczyptę soli ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na dwa okrągłe placki większym wyłożyć dno i boki natłuszczonej okrągłej formy nałożyć farsz ryżowy nakryć drugim mniejszym plackiem piec ok 30 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak