Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieczarki 1 kg
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Z pieczarek wykroić ogonki. cebule i ogonki pieczarek drobno pokroić, razem zrumienić na tłuszczu. Przestudzic. Wymieszać z posiekanymi jajkami na twardo oraz z surowymi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniać kapelusze tak, aby wierzch był nieco wypukły. Posypać wierzch tartą bułką i obrumienić najpierw stronę z nadzieniem, a potem odwrócić i podrumienić kapelusz grzyba. Podawać jako przekąska lub do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.10.2013 17:06
Uwielbiam takie pieczarki.
Iwona51
Iwona51 06.10.2011 14:44
świetne
Wafelek2601 14.09.2011 09:02
ale tutaj smacznie
mehia 13.04.2011 20:26
super
rybka 07.12.2010 20:01
ja robię nieco inne nadzienie:)
Monika193
Monika193 17.10.2010 12:59
o jakie pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak