Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne klopsy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
bułka 1 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
cząber 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne klopsy

Mięso, cebulę, namoczoną bułke, zemleć. Dodać tarty ser, jajko, sól, pieprz i przyprawy ziołowe. Wyrobić mieso, formować male kulki i obtaczać w mace. Obrumienić na oleju, przełożyć do rondla, zalać wodą , dodać koncentrat pomidorowy, posiekane pieczarki i dusić około 20 minut. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:30
Muszą być smaczne.
Katarzyna59 17.01.2014 14:03
bardzo dobre
Iwusia 21.08.2012 20:17
ale pyszne :)
Seba 07.05.2012 16:33
pycha
ankaryba 19.09.2011 19:17
super;)
ewelina/bunia 12.03.2011 16:34
bardzo smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak