Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik amerykański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 szklanki
mąka 6 szklanek
cukier 1,5 szklanki
jaja 6 szt
kakao 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 szt
orzechy 2 szklanki
rodzynki 1 szklanka
jabłka 2000 gram
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżki
maślanka 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik amerykański

Jabłka umyć, obrać wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w kostke ok 1x1 cm, Rodzynki naprzyć nad goracą wodą. Wymieszać olej i maślankę. Mąkę, kakao i przyprawę do piernika wymieszac razem. jaja utrzeć z cukrem i dodać do oleju i maślanki. Miksując powoli dodawac wszystkie sypki produkty. Gdy wszystko razem będzie wymieszane dodac jablka rodzynki i orzechy.

Piec w temp 180 stopni przez ok 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 19.02.2011 14:27
jaki światowy piernik
magical66 26.09.2010 10:57
świetny przepis
kotlet 25.09.2010 16:08
bardzo dobry przepis
MAŁGORZATA108 22.06.2010 20:00
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak