Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane połówki

5.0
(49)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieprz, sól
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej 2 łyżki
masło
natka 1/2 pęczka
jajko ugotowane na twardo 6

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane połówki

Grzyby namoczyć, ugotować, drobno pokroić. Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, dodać grzyby, chwilę smażyć. Każde jajko przekroić na pół. Wyjąć żółtko oraz białko i pokroić. Jajka wymieszać z grzybami, cebulą i posiekaną natką, przyprawić. Farszem napełnić skorupki. Jajka, farszem do dołu, ułożyć na warstwie tartej bułki, lekko docisnąć. Na patelni ułożyć jajka panierką do dołu i zasmażyć farsz na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.05.2011 05:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak