Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w jarzynach w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso kilka plastrów
cebula 2 szt
marchew 2 szt3
seler
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
mąka
sól, pieprz
ziele angielskie
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w jarzynach w sosie pomidorowym

Mięso opłukać, lekko potłuc, obtoczyć w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić dobrze z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach - dodać do mięsa, przyprawić, dodać koncentrat, trochę wody lub bulionu, całość przykryć i dusić do miękkości. Podawać z kaszą lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak