Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 szkl
przyprawy
kukurydza 1 puszka
mięso z kurczaka 200 g
papryka zielona po 2 szt
papryka czerwona po 2 szt
pieczarki posiekane 300 g
cebula 2 szt.
ser żółty 100 g (tarty)
ryż 1/2 kg (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa

Ryż wymieszać ze śmietaną, cebulę przysmażyć na oleju.
Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i dusić 15 minut.
Po kwadransie dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną paprykę.
Dusić następne 10 min.
Na wysmarowanej tłuszczem formie rozłożyć ryż. Na to wyłożyć warzywa z mięsem, posypać kukurydzą i serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w 170 stop.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak