Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz grzybowo - drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso kurze 50 dag
podgrzybki 50 dag
cebula 1
mąka 1 łyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz grzybowo - drobiowy

Mięso umyj ,pokrój w paski ,oprósz maka .Podgrzybki umyj ,rozetnij kapelusze na połówki ,podziel na grube plastry ,ogonki drobno posiekaj.Cebulę obierz .pokrój piórka.Rozgrzej tłuszcz na patelni i przesmaż przez chwilę cebule ,dodaj mięso ,przesmaż podlej 2 łyżkami wody i duś przez 15 min. W rondelku rozgrzej tłuszcz.Włóż grzybki podsmaż stale mieszając. Przykryj i na bardzo małym ogniu duś przez 30- 40min.Gdy płyn wyparuje połącz mięso z grzybami,dodaj masło i jeszcze chwilę duś .podawaj z posiekaną zieleniną z ryżem lub makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 01.06.2013 20:26
to ja czekam na sezon grzybowy
jeta72 19.04.2013 08:54
bardzo lubię :-)
gacopierz23 21.08.2012 17:34
smaczne
olkaaa 10.02.2012 08:50
super
olkaaa 10.02.2012 08:50
super
rakow2
rakow2 15.12.2011 16:23
mniam ,ale by się zjadło
barbara11561 15.04.2011 00:54
Bardzo mi się podoba:)
Aniunia773 12.02.2011 23:20
super
ben-ka 15.09.2010 14:17
Przepis na czasie,grzybki już się pojawiły:)
Margo1 14.09.2010 15:13
Dobre
Łucja1 09.09.2010 15:59
ciekawy sposób połączenia tych składników!
IZABELA29 23.05.2010 14:54
KOREKTA::1 łyżka masła ,sól ,pieprz ,papryka ,posiekana zielona pietruszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak