Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Romby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
mąka 130 g
żółtko 1 szt
tłuszcz do formy
sól
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Romby

Mąkę, masło, żółtko, cukier, sól. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść kruche ciasto. Ciasto włożyć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz do lodówki. Ciasto rozwałkować i wykrawać romby. Romby ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 8 minut, lekko zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak