Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wieprzowiną pod kołderką sera

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowiny 500g
cebula
ząbek czosnku
łodyga selera naciowego
cienkich rurek 350
żółtego sera 200g
tymianek
sól
pieprz
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wieprzowiną pod kołderką sera

Mięso kroimy w kostkę i podsmażam,y na połowie rozgrzanego oleju. Cebulę kroimy i podsmażamy na tłuszczu ze smażenia mięsa. Z powrotem wkładamy mięso wlewamy bulion dodajemy obrany i przepuszczony przez praske czosnek. Chwilę razem dusimy doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię płukamy a seler obieramy z włókien. Warzywa kroimy w plasterki i podsmażamy na pozostałym oleju.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i na nim układamy mięso z cebulą, cukinię i seler. Lekko wymieszać należy i posypać startym serem. Pieczemy ok. 45min do 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 10.08.2011 11:17
smaczne
wolochski 09.02.2011 22:18
super
magical66 18.10.2010 09:56
znakomite!!
Magdalena80 17.10.2010 20:32
jak fajnie brzmi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak