Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z marmoladką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1000 gram
margaryna 200 gram
cukier 300 gram
drożdże 100 gram
jaja 8 szt
mleko 0,5 litra
marmolada 500 gram
cukier puder 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z marmoladką

Sporządzić ciasto drożdżowe. Po wyrośnięciu przełożyć na stolnicęposypaną maką. Rozwałkować na grubość 1cm nadając kształt prostokąta. Ciasto pokroić w trójkąty. na każdy trójkąt od strony podstawy nałożyć marmoladę i zawijać rogaliki. Zawinięte rogaliki pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośniete rogaliki piec na złoty kolor.

Polukrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 15.12.2011 16:23
bardzo lubię ,bardzo często robię bardzo podobne
kotlet 20.04.2011 07:48
apetyczne
Krzysztof42 19.02.2011 14:27
uwielbiam takie domowe rogaliki
magical66 26.09.2010 10:57
rogaliki moje ulubione
kotlet 25.09.2010 16:08
super wyszły rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak