Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
sól
galaretka cytrynowa 1 opak
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy z bakaliami

Galaretkę (rozpuszczoną w szklance wrzątku) ostudzić, białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Do białek powoli dodawać żółtka i po łyżce, tężejącą galaretkę. Krem delikatnie połączyć z owocami, i przełożyć do salaterek. Włożyć do lodówki na 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak