Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
pieczarki 200 g
natka pietruszki
cebula 1
bułka 1
mleko 150 ml
jajko 4
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybami

Pieczarki płuczemy, obieramy i kroimy bardzo drobno, bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Natkę pietruszki siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Do mielonego mięsa dodajemy cebule, jaja, pieczarki, odsączoną mąkę i posiekana pietruszkę oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę po czym robimy z niej kotlety, które obtaczamy w tartej bułce i dajemy na gorący tłuszcz. Smażymy zależnie od wielkości co najmniej 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak