Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane kiszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 10
cebula 2
śmietana 500 ml
olej
rosół 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
grzyby 300 kiszone

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane kiszonymi grzybami

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Ziemniaki odcedzamy, obieramy i wydrążamy ostrą łyżeczką lub nożem, tak aby pozostała skorupka grubości 8-9mm. Grzyby płuczemy i drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju wraz z grzybami, dodajemy sól, pieprz i 250 ml śmietany. Masą wypełniamy ziemniaki i układamy je w brytfance. Dolewamy wywar z liściem laurowym i dusimy na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą miekkie, wykładamy je na półmisek i polewamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak