Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyny po monastersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3
pomidory 3
marchewki 2
cebule 2
seler pól
oliwki czarne pól szklanki
białe wino
woda szklanka
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyny po monastersku

Pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i seler podsmażamy na oliwie, podlewamy odrobiną wody, dodajemy oliwki i grzyby, doprawiamy pieprzemy, dolewamy oliwy i dusimy przez 10 minut. Wlewamy wino i wodę, solimy i dusimy do miękkości, Dodajemy pokrojone pomidory i mieszamy. Obrane i pokrojone w talarki ziemniaki układamy w wysmarowanym oliwą zaroodpornym naczyniu. Solimy, kładziemy na nie duszone jarzyny i zapiekamy, aż ziemniaki zrobią się miekkie. Podajemy na gorąco lub na zimno z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak