Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa przekladana marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
mąka 200 gram
cukier 300 gram
tłuszcz do formy 3 gram
marmolada 200 gram
cukier puder 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa przekladana marmoladą

jaja umyć, odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodająccukier a następnie po jednym żółtku. NA otrzymaną masę przeciewać mąkę delikatnie mieszając. mawę wylac na wysmarowaną blachę na grubośc 2 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. po wyjęciu natychmiast wyłożyć na lnianą serwetę zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia. Zimną roladę odwinąć posmarować wewnątrz msrmoladą lub kremem zwinąć ponownie, posypać cukrem pudrem i pokroić w ukośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 14.12.2011 17:33
bardzo smaczna
Krzysztof42 19.02.2011 14:27
lubię takie ciasta
magical66 26.09.2010 10:56
pyszna ta rolada
kotlet 25.09.2010 16:08
słodkie - pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak