Rolada biszkoptowa przekladana marmoladą

Rolada biszkoptowa przekladana marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt
  • mąka

    200 gram
  • cukier

    300 gram
  • tłuszcz do formy

    3 gram
  • marmolada

    200 gram
  • cukier puder

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jaja umyć, odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodająccukier a następnie po jednym żółtku. NA otrzymaną masę przeciewać mąkę delikatnie mieszając. mawę wylac na wysmarowaną blachę na grubośc 2 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. po wyjęciu natychmiast wyłożyć na lnianą serwetę zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia. Zimną roladę odwinąć posmarować wewnątrz msrmoladą lub kremem zwinąć ponownie, posypać cukrem pudrem i pokroić w ukośne plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

14.12.2011 17:33
bardzo smaczna

Krzysztof42

19.02.2011 14:27
lubię takie ciasta

magical66

26.09.2010 10:56
pyszna ta rolada

kotlet

25.09.2010 16:08
słodkie - pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat