Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa maślakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 800 g
ziemniaki 5
cebule 2-3
sól
pieprz
natka pietruszki
kostki rosołowe 2-3
wywar warzywny 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa maślakowa

Grzyby myjemy, czyścimy i kroimy wedlug własnego uznania w plasterki, kawałki, półplasterki. Cebule obieramy i kroimy w kostke, smażymy na maśle, dodajmy grzyby i dusimy do miękkosci. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze, gdy są już prawie miękkie dodajemy grzyby i gotujemy jeszcze przez około 5- 7 minut. Dodajemy sól pieprz oraz wrzucamy zielonaą posiekana pietruszke. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody dodajemy kostki rosołowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.12.2012 20:51
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak