Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 800 g
ziemniaki 0,5 kilo
cebula 1
masło 70 g
śmietana 250 ml
białe wino 100 ml
koperek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
wywar warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kurek

Drobno pokrojona cebule smażymy na maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy na kostkę i razem z ziolami dusimy w niewielkiej ilości wywaru. Do cebuli dodajmy umyte kurki i razem smażymy przez okolo 15min. Łączymy z ziemniakami, dolewamy resztę wywaru i gotujemy razem, aż kurki i ziemniaki bedą miękkie. Na koniec odcedzamy grzyby i warzywa miksujemy i wrzucamy spowrotem do wywaru. Całość zaprawiamy śmietana oraz doprawiamy wedle własnego uznania do smaku. Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak