Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zabielany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4-6
zakwas buraczany 0,5 litr
śmietana 250 ml
pieperz
sól
ziele angielskie
kostka rosołowa 2-3
bulion warzywny 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany

Do gorącego wrzucamy pokrojone w plastry buraki, gotujemy. Grzyby moczymy w małej ilości wody, gotujemy i kroimy. barszcz przecedzamy, dodajemy wywar z grzybów, śmietane, lisc laurowy, ziele angielskie i gotujemy. Przed podaniem barszcz doprawiamy grzubami, koperkiem i zagotowujemy. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody dodajemy kostki rosołowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak