Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litr
śmietana 250 ml
pieczarki 0,5 kilo
mąka
sól
pieprz
kostka rosołowa 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w paseczki, podsmażamy na maśle zalewamy wywarem i gotujemy. Na koniec doprawiamy śmietaną, przyprawami i posiekana pietruszka. W trakcie gotowania możemy dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę, chociaż zupa najlepiej smakuje z makaronem. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody dodajemy kostki rosołowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.07.2011 20:59
najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak