Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 250 g
włoszczyzna
rodzynki 2 litr
cebula 1
jajko 1
mąka 2 łyżki
pietruszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniaków

Włoszczyznę obieramy, i kroimy w paseczki, zalewamy rosołem i gotujemy. Cebule drobno kroimy. Boczniaki kroimy w kosteczkę po czym smażymy z cebulą a następnie opruszamy łyżką mąki, i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości około pół godziny. Doprawiamy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 30.08.2013 09:28
2 litry rodzynki?? chyba jakaś pomyłka w składnikach nastapiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak