Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litr
pęczek włoszczyzny 1 pęczek
cebula 2-3
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10
grzyby suszone 75/750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar z grzybów

Grzyby wymyć, po czym moczyć przez około 2 – 2,5 godziny. Po tym czasie zalewamy pozostałą wodą, dodajemy przygotowana włoszczyznę i cebule. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy resztę przypraw. Przecedzamy, a grzyby możemy wykorzystać do innych potraw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak