Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
ocet
pietruszka zielona
sól
szczypiorek siekany
masło 100 gram
sok z cytryny
sos worcester

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z masłem ziołowym

jajka nakłuć,włożyć do wrzącej wody i gotować przez 5 minut. Ugotowane jajka obrać ze skorupek. W celu przygotowania jajek w koszulkach do garnka wlać 3 cm warstwę wody wymieszanej z niewielką ilością octu lub soku z cytryny. Jajka wbić na spodeczek,przechylając go wpuszczać jajka do wrzątku i 5 minut gotować,odwracając je łyżką.Wyjąć jajka i osączyć. Zioła opłukać i drobno posiekać. Na rozgrzany tłuszcz wbić jajka,posypać je ziołami i podgrzewać,stale polewając je roztopionym masłem.Bezpośrednio przed podaniem dodać łyżeczkę soku z cytryny oraz odrobinę sosu worcester.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak