Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaimczaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
margaryna 100 gram
cukier 50 gram
żółtko jajek 2 szt
białko 0,5 szt
mleko 0,25 litra
margaryna 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kaimczaki

sporządzić ciasto kruche (żółtka i pół białka utrzeć z cukrem, mąke przesiać na stolnicę i posiekać z tłuszczem i utartymi żółtkami) Ciesto szybko zagnieść i schłodzić. wykrawać okrągłe ciasteczka o średnicy 5,5 cm oraz formować małe wałeczki które układać na wysmarowanych białkiem brzegach. Piec na złoty kolor.

Kaimak.
Mleko zagotować z cukrem i gotować do zgęstnienia, następnie dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia. Goracym kaimakiem napełniać ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 14.12.2011 17:33
śmieszna nazwa
Krzysztof42 18.02.2011 18:54
no i fajnie
magical66 26.09.2010 10:56
mistrzostwo świata
kotlet 25.09.2010 16:08
polecam każdemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak