Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie z powidłami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
olej 1/4 szklanki
keczup pikantny 3 łyżki
powidła śliwkowe 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie z powidłami

Żeberka oczyścić, opłukać i osuszyć. Olej wymieszać z przyprawą do żeberek, keczupem, koncentratem pomidorowym, powidłami śliwkowymi i pieprzem. Żeberka zalać marynatą i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu żeberka grillować na rozgrzanym ruszcie przez co najmniej 20 minut.
Tak przygotowane żeberka można podawać z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.05.2013 21:46
Ciekawe danie
misia53 05.02.2013 00:34
świetna mieszanka przypraw, zamiast miodu powidła...wspaniale pasują...
IKrakowianka 04.02.2013 20:10
świetny pomysł
adam1f 02.06.2012 22:41
dobre
Iwusia 23.07.2011 22:39
Bardzo ciekawy przepisik :)
iwona332 04.11.2010 00:03
super
Katarzyna/kate1980 17.10.2010 07:50
pyszności koniecznie muszę wypróbować Twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak