Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w cieśćie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 50 dag
mąka 20 dag
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
cukier 2 łyżki
tłuszcz 10 dag
sól do smaku
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w cieśćie

Morele umyć,przekrajać na połowy,oddzielić pestki. Do mąki dodać żółtka, olej, sól oraz mleko. Wymieszać ciasto, pod koniec dodać ubitą pianę z białek z dodatkiem cukru, delikatnie zamieszać. Połówki moreli maczać w cieście i smażyć na patelni z dołkami, można na zwykłej, ale wtedy placuszki nie będą tak foremne. Usmażone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.07.2012 22:26
fajny przepis
zuzanna_z 21.05.2012 12:23
smaczne
Angelika10 19.12.2011 23:23
Muszą być pyszne.
edyta44 15.12.2011 19:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak