Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z jajem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
masło
rzepa 50 gram
mięso wołowe mielone
kapary
jaja 10 szt
śmietana 100 ml
ocet
pieprz
chleb
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z jajem

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Rzepę i łyżkę kaparów pokroić w kosteczkę.Mielone mięso,2 jajka,przyprawy,śmietanę,cebulę i rzepę wymieszać aby uzyskać jednolitą masę. Przyprawić łyżeczką octu. 8 kromek chleba tostowego posmarować masą mięsną i smażyć na oleju.Opieczony chleb wyjąć i utrzymywać w cieple.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wbić ostrożnie 8 jajek,tak aby żółtka nie rozlały się.smażyć na ogniu do momentu aż białka się zetną,a żółtka pozostaną półpłynne.Przyprawić solą i pieprzem i delikatnie położyć na tostach.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.10.2010 10:58
ciekawe :) chciała bym wypróbować takie tosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak