Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 40 dag
cukier 1 szkl
masło 1/2 kostki
mleko 1/3 szklanki
kolorowa posypka 1 op
czekoladowa posypka 1 op
orzechy włoskie 15 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki czekoladowe

czekoladę,masło i cukier roztapiamy w kapieli wodnej.dodajemy mleko,przypeawę do piernika i posiekane orzechy.mieszamy.zdejmujemy z ognia,gdy masa ostygnie nieco,formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.połowę kulek obtaczamy w czekoladowej,resztę w kolorowej posypce.wkładamy do lodówki,aby kulki stężały

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 14.11.2010 12:21
a jeszcze sa pyszne z adwokatem eh
Kate131 14.11.2010 09:41
pycha
agnieszka214 22.10.2010 09:25
super ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak