Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekamy z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięcp 0.5 kg
masło 2 łyżki
celula 2 sztuki
siekany koperek 1 łyżka
sez żółty tarty 0.5 szklanki
makaron wstążeczki 25 dag
sól
pieprz
boczniaki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekamy z mięsem mielonym

Rozgrzać masło, obrać i posiekać cebulę, zeszklić na tłuszczu, zdjąć na talerzyk. Oczyścić grzyby, pociąć w cienkie paski, włożyć na patelnię, przesmażyć na rumiano, dodać mięso, mieszając smażyć 15 minut. Ugotować makaron. Żaroodporny rondel wysmarować masłem, układać warstwami makaron, mięso, grzyby, posypać serem, koperkiem, pieprzem, cebulą, solą . Ponownie położyć makaron, mięso itd. Na wierzchu zapiekanki musi być warstwa sera. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 26.03.2012 18:30
smaczne
anulka69 10.01.2012 11:51
pycha
rzenia15 13.04.2011 20:19
super
romanrafal
romanrafal 03.12.2010 17:02
zrobię napewno
eli82 25.11.2010 09:38
smaczne
Elżbieta17 01.11.2010 13:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak