Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z ryżem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 kg
cebula biała 1 szt.
ryż 1/2 kg
masło 1/2 kostki
kapusta biała 1 szt.
sól 1 łyzka
Kucharek 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Z kapusty oddzielić liście i zagotować w wodzie-odcedzić. W rondelku rozpuścić masło, wkroić cebulę i dodać mięso mielone. Wymieszać i smażyć 10 minut. Dodać ryż, doprawić do smaku i zawijać w kapustę. Zapiec w piekarniku. Podawać z sosem grzybowym, pomidorowym-według uznania. Ja robię z pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 12.07.2013 12:43
moje ulubione
Norgiusz 14.08.2012 09:58
mniam
Miki 24.02.2012 16:51
wolę z pomidorowym
mic 08.01.2012 11:05
z grzybowym nigdy nie podawałem, chyba musze sprobowac, gdyż bardzo lubie taki sos
Grażyna13 06.12.2010 17:32
Pyszności !
usmiech 27.10.2010 12:41
uwielbiam gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak