Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane poledwiczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko
olej
Papryka ostra mielona Prymat
sól
peiprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane poledwiczki

Mięso porcjujemy, osuszamy, nacieramy olejem, sola i pieprzem. Pozostawiamy na około 1 godzinę w lodowce. Do mąki dodajemy paprykę. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.11.2013 08:00
pyszny pomysł na polędwiczki
Żaneta1 05.01.2012 18:36
pychotka
Żaneta1 05.01.2012 18:36
pychotka
Tomek16 20.10.2010 21:40
na pewno smaczne
iwa643 19.10.2010 07:21
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak