Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maslaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
maślaki 1/2 kg
masło
makaron drobny, nitki
mąka 1,5 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Bulion grzybowy 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maslaków

Maślaki oczyszczamy i podduszamy wraz z cebula na maśle. Włoszczyzne gotujemy w bulionie. Kiedy będzie miękka dodajemy grzyby, ugotowany makaron. Zaprawiamy zupę mąką i śmietaną, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 03.11.2013 19:47
zjadłabym miseczkę
mehia 19.06.2011 14:12
apetyczna
PaniMISIOWA 07.11.2010 09:12
uwielbiam grzybową :-)
rosik93 17.10.2010 23:22
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak