Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w śmietanie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 250 dkg
śmietana 12% 3/4 szklanki
sól do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w śmietanie

Rydze namoczyć w wodzie na 10 minut, oczyścić. Usmażyć na patelni na maśle, przewracając na obie strony, posolić, polać śmietana i dusić na wolnym ogniu 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 13.12.2011 16:00
rudy rudy rydz
Adamorek 06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam
Pati8 24.07.2011 14:33
pycha:)
accee 10.01.2011 22:44
hmmmmm
pegaz 29.10.2010 09:51
ciekawe
ben-ka 07.09.2010 11:56
Rydze,super grzybki tylko u nas ostatnio cos ich bardzooooo mało:)
kakiaa 21.07.2010 17:49
Uwielbiam rydze i już się nie mogę doczekać września/października:)
elwal
elwal 03.07.2010 10:46
kocham rydze pod każdą postacią :)))
sylwiachmiel 26.05.2010 15:48
uwielbiam grzyby i potrawy z nimi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak