Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa zwyczajna 2 laski
kiełbasa podwawelska 1 laska
cebula 2 sztuki
boczek 30 dag
śliwki suszone 1 1/2 szklanka
wino
kminek Prymat
sól
pieprz
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze śliwkami

Grzyby namaczamy w wodzie na noc. Na grugi dzień gotujemy i siekamy. Z kapusty odciskamy nadmiar kwasu i gotujemy do miękkości z liśćmi laurowymi i zielem. Cebule, kiełbasy i boczek kroimy w kosteczke podsmażamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Pod koniec dodajemy pokrojone śliwki, doprawiamy i podlewamy winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 27.11.2011 16:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak