Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa baba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
jaja 4 szt
cukier 1 szkl
olej 82 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 125 g
kakao 2 łyżki
margaryna do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
woda 82 - 83 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa baba

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, olej i wodę .
Wymieszać.
Formę na babkę (okrągła, kwadratowa lub prostokątna a najlepiej z kominkiem) natłuścić i posypać bułką.
Przełożyć do niej ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. piec około 40 minut, wyjąć
Składniki polewy rozpuścić, gotować do czasu, aż masa zgęstnieje, mieszając, by się nie przypaliła.
Polewę rozsmarować na cieście, a kiedy zastygnie powierzchnię oprószyć wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 12.12.2011 16:16
super
Margo1 28.05.2011 20:17
pyszna
Margo1 28.05.2011 20:17
pyszna
Krzysztof42 18.02.2011 18:54
lubię baby
marzencia2007 12.10.2010 16:41
dobry przepis :) lubie taka babke!
marzencia2007 12.10.2010 16:41
dobry przepis :) lubie taka babke!
marzencia2007 12.10.2010 16:41
dobry przepis :) lubie taka babke!
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak