Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzoną rybą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 100 gr
cebula 1 szt
pieczarki 100 gr
oliwki czarne 10 szt
jogurt grecki 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
dorsz wędzony 400 gr
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzoną rybą

Selera zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki pokroić na plasterki i przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Wystudzić. Rybę obrać ze skóry i oddzielić ości. połamać na małe kawałki, cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę, oliwki na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem greckim, doprawić do smaku. odstawić do lodówki na ok 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 22.06.2011 23:06
fajne
Koper 31.01.2011 20:34
pyszna
rosik93 18.10.2010 20:38
REwelacyjna sałatka.Lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak