Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki pasteryzowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól 2 łyzki
czosnek 1 ząbek
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki pasteryzowane

Jeśli masz w domu duże ogórki gruntowe...na kieszenie i mizerię za duże--- to zawsze można je zapasteryzować. Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wcisnąć do litrowego słoika( na wcisk ile wejdzie) powrzucać zioła,czosen, sól, zalać wrzątkiem. Zakręcić i pastreyzować przez 30 minut od chwili zagotowania.Dobre w zimie np.: na zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.09.2013 17:36
super sprawa na szybką ogórkową, też takie robię i sprawdzają się rewelacyjnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak