Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
śmietana
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pomidor
szczypiorek usiekany
boczek 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Plasterki boczku podsmażyć na chrupko i przełożyć na oddzielny talerz.Jaja, kwaśną śmietaną,sól,gałkę muszkatołową dokładnie wymieszać,wlać na patelnie,na której smażony był boczek i smażyć na małym ogniu.jajecznicę zdjąć z ognia,gdy jajka się zetną.Jajecznicę obłożyć bekonem,posypać szczypiorkiem,przybrać kawałkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.10.2010 11:00
jadłam dzisiaj jajecznice taką na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak