Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopczyki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 3 szt
śmietana 1/2 szkl
masło 2 łyżki
sól, pieprz
tłuszcz do formy
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kopczyki ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zemleć lub bardzo dokładnie utłuc,wystudzić . Masło, żółtka, śmietanę i ser utrzeć z ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z ziemniakami. Blachę natłuścić.Masę włożyć do szprycy i wyciskać lub łyżeczką nakładać niewielkie kopczyki. Piec 10 minut w temperaturze 250oC.Bardzo smaczne jako dodatek do sałatek i mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak